Online marketing zit vol met ingewikkelde termen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. In onze kennisbank behandelen we de meest voorkomende termen. In dit artikel bespreken wij low-code development.
Low-code development
Wat is low-code development?
Bij low-code development speelt handmatige codering een minder prominente rol bij het bouwen van websites en applicaties. De meeste componenten zijn al vooraf gebouwd, wat het ontwikkelproces aanzienlijk versnelt. Dit zorgt ook voor een eenvoudige integratie met databases en bestaande systemen.
De voordelen van low-code development
Low-code development verkort de ontwikkeltijd doordat handmatige codering in beperkte mate nodig is. Vooraf gebouwde componenten versnellen het proces en maken integratie met databases en bestaande systemen eenvoudiger. Daarnaast verlaagt het de kosten, omdat gespecialiseerde ontwikkelaars minder vaak nodig zijn en kunnen projecten sneller worden afgerond.
De kans op fouten en inconsistenties wordt ook verminderd door het gebruik van automatisch gegenereerde code en reeds bestaande componenten.
De nadelen van low-code development
Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan low-code development. Bij zeer complexe eisen kan low-code development soms ontoereikend zijn. Bovendien genereert automatisch geschreven code soms overbodige code, wat kan leiden tot tragere prestaties van de website.
Conclusie
Low-code development is zeker waardevol in het huidige ontwikkelproces. Het maakt snellere ontwikkeling mogelijk en zorgt voor meer efficiëntie.
Relevante diensten
Je hebt een begrip opgezocht in onze kennisbank. Misschien is deze bijbehorende dienst precies wat je nodig hebt.