Een hogere positie in Google? Er zijn veel manieren om dat te bereiken. Een daarvan is met behulp van linkbuilding. Linkbuilding is het plaatsen van backlinks naar een specifieke website of webpagina op relevante (andere) plekken op internet.

Links kunnen verwijzen naar een pagina binnen dezelfde website of naar een pagina op een andere (externe) website. Een voorbeeld van een interne link is deze verwijzing naar informatie over satellietwebsites. Als u op de link klikt, komt u op een andere pagina binnen de website van PONCK. Een voorbeeld van een externe link is deze verwijzing naar de website van Google. Als u de link aanklikt, komt u terecht op een andere website.

Digitale richtingaanwijzers

Links fungeren als ‘digitale richtingaanwijzers’. Ze wijzen gebruikers van internet de weg naar interessante en relevante informatie over een bepaald onderwerp. Tegelijkertijd bevatten deze links ook belangrijke informatie voor de robots van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Hoe vaker deze robots (relevante) links naar uw website aantreffen, des te beter de ranking van uw website zal worden in de door hen weergegeven zoekresultaten.