Google Mijn Bedrijf lanceert tool om slechte reviews te beheren

Google-Mijn-Bedrijf-Logo

Leestijd: 2 minuten

|
Auteur:
|
|

Tot voor kort bood Google Mijn Bedrijf geen mogelijkheid om de status in te zien van een gerapporteerde review. Je had dus geen idee hoe het ervoor stond. Dat is nu anders.

De nieuwste feature in Google Mijn Bedrijf biedt je de mogelijkheid om recente reviews van klanten te bekijken én tegelijkertijd in te zien wat de status is van gerapporteerde beoordelingen.

Nieuwe tool. Je kunt de nieuwe tool via deze link bereiken. Stap 1 is om je bedrijf te selecteren. Vervolgens kies je of je de status van een gerapporteerde review wilt inzien of een nieuwe review wil rapporteren als ongewenst. Als je kiest voor ‘Report an new review for takedown’, krijg je een overzicht te zien van recente reviews. Per review kun je ervoor kiezen om deze te bekijken in Google Maps of als probleem te rapporteren. Als je ervoor kiest om de status van een eerder gerapporteerde review te bekijken, krijg je deze reviews te zien, inclusief de huidige status. Je kunt deze review nu selecteren om meer info te bekijken en zelfs in beroep te gaan als je verzoek om de review te verwijderen niet is geaccepteerd.

Let op! Google laat maar een beperkt aantal reviews zien. Als je een zeer lange lijst met reviews hebt, is het mogelijk dat je slechts een deel daarvan kunt inzien. Maar, áls je ze kunt inzien, is het nu dus wel mogelijk om de status van een gerapporteerde review te bekijken. Doe er je voordeel mee.

 

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.