Google schudt algoritme opnieuw op

Google Core Update nr. 2 in 2023

Leestijd: 2 minuten

|
Auteur:
|
|

Er komt een nieuwe Google Core Update aan. Dit is de tweede grote algoritmische update van Google in 2023. De uitrol kan zo’n twee weken in beslag nemen. De vorige update was in maart, ruim vijf maanden geleden.

[toc]

Aankondiging Google Core Update

Google heeft deze update aangekondigd op X (voorheen Twitter) en op hun pagina voor zoekupdates: “We zijn begonnen met het uitrollen van de tweede Core update van 2023. Het kan maximaal 2 weken duren voordat deze volledig is uitgerold.”

Daling in Google posities?

Raak niet meteen in paniek als je merkt dat je website negatief wordt beïnvloed door de update. Dit betekent niet direct dat er iets mis is met je website.

Een update heeft meestal (tijdelijke) gevolgen voor de posities van een webpagina in Google. Vaak herstelt zich dit na enige tijd. Gebeurt dit niet? Dan is het zaak om je content kritisch onder de loep te nemen.

Google heeft een lijst met vragen voorhanden die je kunt overwegen als je site wordt geraakt door een update. Er is eigenlijk niet heel veel nieuws onder de zon. Het devies blijft: richt je op goede en kwalitatieve content.

Waarom moet je dit weten?

Elke keer dat Google haar zoekalgoritmen aanpast, kan dit invloed hebben op de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten. Door te weten wanneer deze updates plaatsvinden, kun je beter inschatten of veranderingen in je verkeer en rankings te maken hebben met jouw eigen aanpassingen of met Google’s updates. Houd daarom je site-statistieken goed in de gaten de komende weken.

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.