5 Onweerstaanbare Redenen Om Animatievideo’s In Te Zetten Voor Jouw Bedrijf

5 redenen om animatievideo's in te zetten voor je bedrijf

Leestijd: 3 minuten

|
Auteur:
|
|

Hoeveel video bekijk jij dagelijks op internet? Waarschijnlijk best veel. Het aandeel van videocontent groeit dan ook als kool. Facebook verwacht dat binnen enkele jaren 70 procent van alle content op het platform bestaat uit video.

Video is booming – dat is duidelijk. Sommige onderzoeken voorspellen zelfs dat 80 procent van al het internetverkeer in 2019 video zal zijn. Als bedrijf is de inzet van video dan ook een uitstekende manier om jezelf of je producten/diensten te presenteren.

Maar de productie van video is toch duur? Dat valt heel erg mee. Zeker als je kiest voor animatievideo.

Animatievideo: aantrekkelijk en voordelig

Animatievideo’s zijn een aantrekkelijke en relatief voordelige manier om met bewegende beelden een verhaal te vertellen. Je hebt geen acteurs nodig, geen camera’s en geen locatie. Hierdoor worden animatievideo’s ook bereikbaar voor bedrijven met een beperkt budget.

Animatievideo’s hebben tal van voordelen die het extra interessant maken om ze in te zetten voor jouw bedrijf.

We zetten vijf voordelen op een rij:

  1. Video is breed inzetbaar

Video laat zich gemakkelijk verspreiden en wordt gedragen door veel platforms. Plaats jouw animatievideo dus niet alleen op je eigen website, maar denk ook aan verspreiding via YouTube, Facebook en LinkedIn.

Ook offline kan jouw video je veel opleveren. Met een animatie in PowerPoint maak je een geweldige eerste indruk. Een video is breed inzetbaar, een fijne ijsbreker en vaak een prima alternatief voor die elevator pitch waar je tegenop ziet.

In een animatievideo is het ook eenvoudig om de branding van je merk door te voeren. Met een goed kleurenpalet sluit de video helemaal aan bij je bedrijf. Daardoor is de video ook gelijk op zijn plaats op jouw website.

  1. Video bespaart jouw klant tijd

Animatievideo’s zijn klantvriendelijk. Een goede animatievideo bespaart je doelgroep immers tijd. Als je jouw product of dienst duidelijk in een video uitlegt, hoeft de bezoeker geen lange webpagina meer te lezen. Zo worden potentiële klanten geïnformeerd zonder dat ze er zelf moeite voor hoeven te doen. Je kunt complexe en abstracte principes op een eenvoudige manier uitbeelden. Dat is voor de klant veel leuker dan het lezen van een webpagina (zoals deze ;-)).

  1. Video presteert beter dan andere content

Video is leuk en laagdrempelig, maar het moet je natuurlijk ook iets opleveren. En dat doet het vaak ook. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de bedrijven ervaart dat video beter presteert dan andere content. Een sterke animatievideo levert je doorgaans meer op dan een tekstadvertentie of een statische afbeelding.

  1. Video verbetert je vindbaarheid in Google

Video’s kunnen de positie van je website in Google positief beïnvloeden. Dat werkt als volgt: Een sterke video houdt bezoekers langer vast op je website. Dat verhoogt de zogenaamde Dwell Time of ‘Verblijfstijd’ – tijd die bezoekers op je website doorbrengen. Dit is een belangrijke graadmeter voor de waardering van jouw website. Google weegt dit dan ook mee in de ranking.

Daarnaast ben je met een video ook op andere kanalen vindbaar. Het beste voorbeeld hiervan is YouTube: een website met 1,5 miljard maandelijkse gebruikers en na Google de grootste zoekmachine ter wereld! Als jouw video hoog scoort in zoekresultaten op YouTube, zorgt dit voor meer exposure en een groter publiek voor jouw merk, dienst of product.

  1. Video heeft in potentie een gigabereik

Commerciële video’s gaan vaker viraal dan andere vormen van reclame. Je kunt het vooraf nooit helemaal voorspellen, maar je verhoogt je kansen aanzienlijk als je jouw verhaal verpakt in een aantrekkelijke, goed doordachte animatievideo.

Weet jij iets los te maken bij je doelgroep? Dan is de kans groot dat ze jouw video willen delen met vrienden. Zo kun je op een organische manier een waanzinnig grote doelgroep bereiken. Tegen zeer lage kosten!

Voorwaarde is wel dat je video goed in elkaar zit en aantrekkelijk is voor je publiek. Een puur zakelijke explainer video hoeft niet te rekenen op een hoog engagement. Te saai. Denk dus verder dan het simpelweg uitleggen van je product, maar vind een creatieve invalshoek.

 


Wil jij meer beweging in je online marketing? Wil jij de kracht ontdekken van animatievideo voor jouw bedrijf? Wij denken graag met je mee. Samen komen we tot een krachtig concept dat jouw (online) marketing een impuls gaat geven.

Deel dit bericht!

Wie heeft dit bericht geschreven?

Wil je meer informatie, een antwoord op je vragen over online marketing of een offerte opvragen? Drop a line.